onsdag 13 maj 2009

Matlagningsskola

I dag har jag och min Indiska vännina Pam lagat mat. Jag har lärt Pam att laga köttbullar med gräddsås och potatis. Både Pam och hennes dotter är helt tokiga i köttbullar och nu på fredag ska maken få sig en svensk delikatess till middag.

Pam har visat mig ett och annat trix för att få mina Tandoorikycklingar att smaka på rätt sätt. Och så här är det... det var inte mycket jag gjort rätt vid mitt förra försök. Jo då, jag gjorde preic som det stod i receptet men... Denna gång har vi gjort det från grunden, inga genvägar. Nej med kryddmix, ingefärspasta, vitlökspasta (oj vad den luktade) och färg, massor med ilsket röd färg.

Detta är ingredienserna som jag skall leta efter framöver:

Efter att ha dragit loss skinnet från kycklingklubborna och skurit 4-5 jack i varje lade vi dem i skål och hällde sedan över saften från ungefär 3 citroner och en rejäl näve med salt. Allt blandades runt och fick sedan ligga och dra i ungefär en halvtimme. Under tiden blandade vi ca 4 dl yoghurt med kryddmix, vitlökspasta, ingefärspasta och rött färgpulver. Sedan (med handskar på) var det dags att kleta in kryddblandningen på kycklingklubborna. Allt lades sedan i en bunke och resten av kryddblandningen lades ovanpå som ett täcke. Nu ska det götta till sig. MUMS! kommer att bli hur gott som helst.
Nu ligger kycklingen i kylskået och drar åt sig alla juvliga smaker. I morgonbitt skall de in i ugnen och under tiden de "grillas" skall de penslas med smör. Sedan fryser jag ned dem. Tänker bjuda på Indiskt i helgen.

Förra gången så hade jag en mix som man blandade med citronsaft och massor med smält smör. Det blev i och för sig gott men inte så som jag tänkt mig. Nu håller jag tummarna, HÅRT!!!

Att laga mat är kul! Tusen tack Pam.

2 kommentarer:

  1. När kan man börja i er matlagningsskola? Kommer du på fikat i morgon? Lotta

    SvaraRadera
  2. Jag har öppet närsom..

    Fikat, visste att jag hade ngt viktigt i morgonbitt. Självklart ska jag ta mig en kopp innan jag grillar min kyckling, skriver ihop en liten grej till franskan, jobbar och sedan går till franskan. Du då?

    SvaraRadera