I damernas värld nummer 12 från 2007 hade de under avsnittet MAT&VIN temat Bistromat.
Franskt så det förslår... självklart rev jag ut recepten och de har varit flitigt använda under vår tid här. Roligt att kunna bjuda på lite franskt när vännerna besöker Paris.Jag har lagat den så många gånger nu att jag gjort en del mindre ändringar i receptet. Denna rätt passar lika bra som förrätt som en lättare huvudrätt beroende på hur många man är. Så här gör jag!
1 baguette, skuren i sneda centimetertjocka skivor
ca 200 gram Sainte Maure getost, skuren i ungefär lika tjocka skivor som baguetten
Dressing:
0,5 dl apelsinblomshonung
1 apelsin, saften och rivet skal, använd gärna ett cestjärn så blir det mer dekorativt.
1 tsk hackad dragon
1 tsk hackad persilja
1 tsk hackad basilika (torkade örter fungerar utmärkt)
1 krm krossad svartpeppar
Frisésallad, riven i småbitar (eller Romansallad om du tänker äta den varma getosten som en lättare måltid)
1. Skär baguetten och osten i skivor och lägg dem samman, med osten överst. Lägg dem på en plåt(gärna klädd med bakplåtspapper).
2. Blanda dressingen.
3. Gratinera ostmackorna i överugnsvärme tills de fått en lätt gyllene färg.
4. Droppa dressingen över och servera med sallad.
Bon appétit!
söndag 31 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hallå! Jag älskar chevre, Johan och barnen skriker nej, det luktar illa. Något att äta på tu man hand. Hörde något om Stockholm. Vi träffar dig gärna. Vad sägs om en middag endera dagen när och om det passar ditt schema. Grilla i Starrängsringen? Dock ingen chevre tyvärr.
SvaraRaderaKram Christina
Gärna på torsdagen i så fall! Vi kan ju höras lite närmare, jag åker till Sthlm den 8:e.
SvaraRaderaJohan och barnen har inte ätit denna anrättning... så prova, du (eller tom de) kanske blir förvånade.
Torsdagen funkar bra, den 11:e alltså? Skolavslutningen är den 9:e. Övriga familjen har svårt med Get, förstår inte varför?
SvaraRaderaKul att ses,
11:e
SvaraRadera