måndag 6 april 2009

Bateaux Parisiens


På lördagkvällen köpte vi hämtpizza från Pizza Hut till barnen och tog fram den STORA skålen med svenskt lösgodis. Sedan gick vi vuxna hemifrån..

Vi hade sedan tidigare planerat att åka på en middagskryssning på Seine. När mina svärföräldrar firade 40 årig bröllopsdag gav vi, tillsammans med Andreas syster och man, dem en middagskryssning på Seine. Den genomförde de när de var och besökte oss i höstas. Och de var mycket belåtna.

När Calle och Karin bestämde att de skulle komma och hälsa på oss, och då det också skulle sammanfalla med Calles 40-års dag, passade vi på att fråga om de antingen ville åka på middagskryssning eller gå på Lido tillsammans med oss.

Det blev alltså middagskryssning. Och det var helt fantastiskt! Vilken mat, vilken vy, vilket sällskap... allt var verkligen toppen. Kan helt klart rekommenderas! Kanske tom ett måste vid ett besök i Paris...

Mitt val ur kvällens meny:

Fine crème d'asperges vertes, garniture mijotée de homard
(Light Green Aspargus Cream, Asparagus Spears, Lobster and Whipped Cream)

Grenadin de veau cuisiné à la cocotte, vrai jus parfumé à la sauge
(Casseroled Thick Medallion of Veal, with Sage-Scented Gravy)

Crousti - Bato, chocolat praliné et noisette
(Chocolate Mousse, Praline and Hazelnut Crisp)

Kvällens viner:
Kir Blanc de Blancs (sparkling), Vin de Pays d'Oc Chardonnay och Médoc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar